26 mei 2008

De afgelopen dagen hebben we gespendeerd aan het voorbereiden van de cursus, resterende bugs uit het systeem halen en het organiseren van een trainingsruimte waar we met 25 mensen in kunnen.
Het werken op het “kantoor” van de MV foundation vergt wat creativiteit want regelmatig kunnen we niet op het netwerk komen. Daarnaast is er overigens maar 1 computer waar je het netwerk op kan en die moet gedeeld worden met hele kantoor!!!! Even snel wat mailen naar onze contactpersoon (Mahender) in een ander dorp is er dan ook niet bij en we moeten altijd maar afwachten wanneer we hem zien. Desondanks loopt alles naar wens en de meeste mensen zijn behulpzaam op het kantoor. Afgelopen vrijdag hebben we een gesprek gehad met de advocaat van MV die voor alle districten werkzaam is. Hij vertelde vol trots dat zijn campagne en rechtzaken in het tegengaan van childmariages over de afgelopen 4 jaar hebben geresulteerd in het feit dat er sinds begin van dit jaar geen enkel childmariage meer is gesloten in de beroemde trouw tempel Sri kalahasti in het Chittur district in de staat Andra Pradesh. Tevens zijn ze daar in het district een awareness programma begonnen om mensen te overtuigen dat childmariages niet toegestaan zijn bij wet.
Deze advocaat was overigens twee maanden geleden op de Nederlandse tv voor een interview over kinderarbeid op de katoenplantages.
Wij hebben diepe bewondering voor de meeste (Indiase) mensen die bij MV werken. Als je nagaat dat je zelf net iets boven de armoedegrens uitsteekt en dat je dan bereid bent om je in te zetten voor het goede doel vinden wij prijzenswaardig. Het mooie is ook dat hun voorbeeld doet volgen. De regering heeft zelf ook al enkele Bridge Camp Schools opgezet in het Noorden van India en neemt daarbij de scholen van MVF als voorbeeld. Daarnaast support de overheid ook de MV foundation.

Aan het eind van de werkdag gaan we meestal nog even naar een Bazaar toe.
Om je een beeld te geven van hoe het verkeer er hier aan toe gaat sluiten we een link bij van een filmpje. Een beschrijving nml. van hoe dat er aan toe gaat in bijna onmogelijk.

Op de Bazaar zelf is het een drukte van jewelste met links en rechts honderden winkeltjes met sari’s, sieraden en parels (Hyderebad is beroemd om zijn parels). Omdat je hier vrijwel geen toeristen ziet worden we de hele tijd aangeklampt met vragen waar we vandaan komen en wat we hier doen.
Gisteren was het zondag en hebben we een tripje gemaakt naar een zwembad. Om hier te komen reden we door “High Tech City”. Dit is de Silicone Valley van Hyderabad en voor veel Indiërs hier is dat het beloofde land. High Tech City staat voor geld en net als bij ons werken hier de jongens die veel geld willen verdienen en in een luxe auto willen rijden.
Het zwembad was een welkome afwisseling na een week in een kantoor te hebben gewerkt
waar geen airco is maar slechts een fan en dat met 42graden Celsius!

Hartelijke groet,

Jeroen en Mimi

1 opmerking:

Pieter zei

zwembad...??? wauw... zwembaden zijn in India zeldzaam omdat de Indiërs zelf nauwelijks zwemmen. Leuk hoor. Weer jaloers. Maar jullie verdienen het, hoor. Al was het alleen al omdat het nu ongeveer 10 graden warmer is dan toen wij er waren.
Succes met de cursus morgen (waar is ie? In Shankarpally?)

groet,

Pieter