30 maart 2008

Thuiskomst


De laatste dag op kantoor was een tamelijk rustige dag. Jaap heeft de laatste wijzigingen doorgesproken met Mahender en Raju. Mahender heeft de laatste stabiele versie gekregen en daar kan ie wel mee aan de slag om de gegevens van de diverse mandals van het district Rangareddi in te voeren. Jaap vult nog de documentatie aan met de laatste wijzigingen die zijn doorgevoerd. Qua programmeren zijn dat nog heftige wijzigingen dus ik (Pieter) kan de eerstkomende dagen nog flink vooruit. En afgezien daarvan is er ook nog een flink aantal onderdelen waar we niet aan zijn toegekomen en die dus in een vervolgproject mogelijk nog opgepakt kunnen worden.

Om 6 uur nemen we afscheid van de mensen van het kantoor. Maar de meesten zijn al aan een vroeg weekend begonnen. Met enige weemoed verlaten we het pand. We laten ons terugbrengen naar het hotel. Het is nog redelijk vroeg dus we maken een wandeling in de omgeving. Veel leven op straat; handel in van alles: fruit, reizen, koffers, matrassen. Het is warm, de avond begint te vallen en het is het ultieme azie-gevoel van rond te lopen in een orientaalse plaats ver van huis.

In het hotel eten we ons laatste diner maar beiden hebben we niet veel honger. Een combinatie van toch enigzins aangedane ingewanden en de onrust van het vertrekken. Na het diner verschijnt al snel Brahman in de lounge van ons hotel die ons met een chauffeur naar het splinternieuwe vliegveld van Hyderabad gaat brengen. We komen tegen 11 uur aan op het vliegveld. Het is er een gekkenhuis maar dat blijkt voornamelijk te maken te hebben met het feit dat het de laatste dag is de mensen gratis kunnen rondkijken. Wanneer we uiteindelijk in de vertrekhal van het vliegveld zijn dan is het heerlijk rustig. Het inchecken verloopt vlot hoewel we nog twee keer terug moeten omdat men toch vergeten is om ons een aantal noodzakelijke formulieren en veiligheidstags te geven. Na de controle door de security staan we dan in het fonkelnieuwe taxfree-deel van het vliegveld. Zo nieuw dat veel nog niet open is. Hoezo? Was het dan zo'n verrassing dat het vliegveld open zou gaan? In ieder geval is er koffie te krijgen en we brengen enkele uren door op de stoelen in de buurt van de gate waar we gaan boarden. Het boarden begint om tien voor 3. Alles verloopt vlot en op de geplande tijd van 3:35 uur (ja, 's nachts... of eigenlijk heel vroeg 's ochtends) vertrekt het vliegtuig. De vlucht is melig en de 9 uren duren lang ondanks de prima verzorging door de stewardessen en stewards.
We komen een half uur te vroeg aan op schiphol nl rond half 9. Een kwartier later staan we al op onze koffers te wachten en zelfs die zijn er snel waardoor we al voor 9 uur door de beroemde deuren lopen die ons weer verbinden met Nederland. Daarmee komt een einde aan een bijzonder verblijf in een bijzonder land. India. Voor een bijzonder Logica-project: Bloom. We zullen er nog vaak aan terug denken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Jaap & Pieter,

Welkom thuis! Jullie blog met wat horten en stoten gevolgd. Prima verhalen, zeer herkenbaar ook :-)Goed om te lezen dat jullie weer een flinke stap hebben kunnen maken. En dat er nog een flinke stapel werk is blijven liggen..? stapje voor stapje zal het wel voor elkaar komen.
Groeten,
Marko

Anoniem zei

Hoi Jaap en Pieter,
Ik heb jullie Blog op de voet gevolgd en ik begrijp de weemoed heel goed. Het is fijn dat het prototype goed is ontvangen en zelfs al in gebruik is genomen. Dat geeft veel hoop voor het volgende de volgende stap, die meteen gaat beginnen. We spreken elkaar nog...
Groet,
Heleen

Anoniem zei

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Projetores, I hope you enjoy. The address is http://projetor-brasil.blogspot.com. A hug.