25 maart 2008

Werkweek


Maandagavond. In ons thuisland wordt nog volop pasen gevierd. Wij waren echter vandaag 'gewoon' aan het werk. Na 3 dagen lijkt er eindelijk een eind gekomen te zijn aan de regen hoewel het in de loop van de middag alweer begon te dreigen. Vandaag was een productieve werkdag. Belangrijk was dat Jaap veel met Mahender en Raju heeft afgestemd en dat ons systeem ook op een van de machines hier heeft gedraaid. In plaats van Office 2003 werken ze hier met Office XP (ofwel Office 2002). Dat leverde gelukkig geen compatibiliteitsproblemen op.

Gisteren toen we ons uitstapje gepland hadden regende het de hele dag. Ons plan om naar het fort te gaan hebben we dus maar laten varen. In plaats daarvan hebben we ons naar het Salar Jung Museum laten brengen. Salar Jung III leefde hier in de 19e eeuw (de Salar Jungs waren Prime Ministers van de Nizams) en heeft de hele huidige collectie van het museum bij elkaar verzameld. Die collectie is op zich erg interessant (we hebben er 3 uur rondgelopen) maar je wordt wel een beetje treurig van de manier waarop het wordt tentoongesteld. Het doet nogal stoffig en slecht onderhouden aan. Neemt niet weg dat het er erg druk was. Veel gezinnen met kinderen. Waarschijnlijk allemaal hierheen gevlucht vanwege het weer.
Na het museumbezoek kunnen we niks meer bedenken dat we met deze regen zouden kunnen doen. Er zijn meer musea maar die zijn minder interessant en we zijn behoorlijk verzadigd. We laten ons nog even langs de Chaminar rijden, Hyderabad's landmark. Ik stap snel even uit om een foto (zie boven) te maken en daar blijft het bij. Het monument is gebouwd door Mohammed Quli Qutub Shah in 1591. Daarna laten we ons terugbrengen naar het hotel. Een beetje een melig einde van onze vrije dag.

Dinsdagavond. Weer een succesvolle werkdag. Jaap heeft Mahender achter de laatste versie van ons systeem gezet om hem er mee te laten werken. Mahender heeft het meteen te pakken. Een intelligente en leergierige man. Leuk om te zien dat er ook al mee gewerkt gaat worden ook al is het nog in een jong stadium. Ik ben bezig geweest met het consolideren (samenvoegen van de gegevens naar districtniveau) en ook dat liep lekker vlot.
Verder weinig nieuws. India begint al bijna 'gewoon' te worden. Maar sommige dingen, zoals het verkeer, wennen nooit.

Geen opmerkingen: