21 maart 2008

Vrijdagverslag en teruggevonden blogtekst

Vrijdag, laatste dag voor het weekend. Ons systeem vlot goed en ik geloof dat de mensen van MV Foundation er ook wel vertrouwen in hebben.
Morgen is het dus zaterdag en normaal werken ze hier wel op zaterdag maar morgen is het holi-feest. Tot het middaguur loopt iedereen op straat met zakjes verf (of spuiten vol gekleurde vloeistof) waarmee anderen bekogeld/bespoten worden. We zagen de zakjes en spuiten vandaag al overal in de winkels liggen. Dat beloofd wat. Maar ons is 'verzekerd' dat mensen niet ongevraagd worden beklad. Hoewel kinderen zich niet altijd aan die regel houden. Omdat wij het plan hadden om zaterdags te gaan werken blijven we maar voornamelijk op de hotelkamer om daar wat aan ons systeem te bouwen. Hoewel ik het toch niet zal kunnen laten om even een blik op straat te gaan werpen en wat foto's te schieten.
Vanmiddag tijdens ons lunchommetje werden we verrast door een hevige stortregenbui. Die duurde zeker een half uur en daarna was de straat veranderd in een rivier. Daar stonden wij dan in onze lichte zomerkleren. Toch de moed bij elkaar geraapt en de 'rivier' overgestoken om terug te lopen naar het kantoor. Vlak voordat we ons einddoel hadden bereikt kwam er een auto langsrijden die zoveel water deed opspatten dat we alsnog flink nat waren.
Komende zondag zijn we dan gewoon een dagje vrij. We gaan dan naar het fort en een mausoleum en mogelijk nog meer. Daarover later meer.

Ik heb nog wat meer foto's van ons verblijf hier online gezet. Te vinden op:
http://picasaweb.google.nl/pieter.ratering/MeerFotoSVoorBloom

Verder heb ik van Heleen Schoorl (bedankt Heleen!) de vermiste tekst van onze eerste dagen teruggekregen. Voor degenen die dat gemist hadden volgt hier de herkansing. De chronologie raakt een beetje zoek maar zie het allemaal maar als sfeerimpressies.

=== start oude weblogtekst ===
Het is zover. Zaterdagnacht geland (op tijd; alleen het duurde ongeveer een uur voordat de koffers op de band verschenen) en naar ons mooie hotel gebracht. Het inchecken ging snel maar uiteindelijk was het toch half 4 dat we op onze kamers waren. Gelukkig hadden we gehoord dat er voor de zondag niets op ons programma stond. We konden dus een beetje uitslapen.

Zondag hebben we dus besteed aan sightseeing in Hyderabad. Het is geen mooie stad maar zeker ook niet lelijk. We zijn naar het meer gewandeld en hebben daar een poos in het Lumbini Parc zitten kijken naar de langsflanerende gezinnen en stelletjes. Er was af en toe wat bewolking en er stond een behoorlijke bries. Hierdoor was de warmte erg goed te dragen. Daarna nog een witte tempel op een heuvel bezocht.

En vandaag was dus de eerste werkdag. 10 uur werden we hier bij het hotel opgepikt en naar het kantoor van MV Foundation gebracht. Niet op loopafstand dus zoals we hadden gedacht/verwacht maar bijna een half uur door druk verkeer. Op kantoor eerst een klein onderhoud met Raju (de kantoorbaas daar) daarna met anderen en toen mocht Jaap al wat gaan demonstreren wat we totnutoe al hadden gemaakt. Daar waren ze erg van onder de indruk en het sloot blijkbaar goed aan van wat ze hadden verwacht. Dat was dus een mooie opsteker. Daarna was het al bijna tijd om te gaan lunchen. We gingen we met een groepje van 6 man (met de auto want het was niet in de buurt). Er was ook een dame bij die een paar dagen daar op kantoor is en die uit een staat uit het noorden komt . Bij het mooie restaurant bleek al snel dat er nog een extra dame werd verwacht, nl Shantha Sinha, de kleindochter van de oprichter van de foundation die nu bij de overheid werkt (volgens ons is ze een soort staatsecretaris). Ze woont nu in Delhi en was over voor een congres. Een zeer indrukwekkende dame. De voornaamheid straalde er vanaf. Zie wikipedia voor meer over deze dame: http://en.wikipedia.org/wiki/Shantha_Sinha
Allemaal heel speciaal dus. En het eten was helemaal uit de kunst. Na de middag ook nog 'gewoon' wat kunnen werken. Tot half 7. Toen werden we terug gebracht. En morgen worden we om 9 uur opgepikt en gaan we een village en een bridge camp bezoeken. En nog meer. Maar daarover later.
=== eind oude weblogtekst ===

Geen opmerkingen: