24 januari 2008

Bridge Camp - dag 1

Donderdag 24 januari

Vandaag hebben we voor het eerst het Bridge Camp van MV Foundation (MVF) bezocht. Het Bridge Camp is opgezet om kinderen op te vangen en les te geven. Tussen de kinderen zitten dan ook schrijnende gevallen, zoals kinderen die verkocht zijn, in de kinder prostitutie hebben gewerkt maar ook kinderen van het platteland waarbij de ouders geen geld hebben om hun kinderen te laten leren.

Het Bridge Camp ligt ongeveer 60 km buiten Hyderabad dus dat duurde ongeveer 2 uur om er te komen, het was nl een beetje druk in de stad. Ook werden we onderweg opgehouden door een film shooting dus daar hebben we meteen even onze acteerprestaties laten zien. De regisseur vond blijkbaar onze witte koppies zo interessant dat we mee mochten doen in een nep demonstratie inclusief spandoeken en zenuwachtige agenten.

De ontvangst was wederom heel hartelijk, al kon je duidelijk merken dat de kinderen gewend zijn aan buitenlands bezoek. MVF laat dit kamp namelijk vaak zien aan gasten om zodoende meer fondsen te werven om de kinderen beter onderdak en scholing te geven. Het kamp is opgetrokken uit een voormalige kippenfokkerij en bestaat uit ongeveer 10 barakken waar in wordt gegeten, geslapen en les in wordt gegeven. Het landelijke is dan ook duidelijk merkbaar, de koeien, geiten en kleine varkentjes lopen dwars door alles heen, wel gezellig. Bij de Bridge Camps zijn overigens de meisjes en jongens strikt gescheiden, wij hebben vandaag alleen een meisjes Bridge Camp bezocht.

De Bloom en LogicaCMG pennen, kleurpotloden, stiften en boekjes deden wonderen, de kinderen gingen meteen driftig aan de slag om allerlei mooie tekeningen te maken die jullie later zeker nog zullen zien. Na de tekenles en nog wat anderen lesuren was de lunch aan de beurt. De lunch is een apart maar ook wel grappig ritueel. De kinderen zitten namelijk in lange rijen en geven met vingersignalen aan waar ze trek in hebben. Er lopen een aantal meisjes rond met grote pannen rijst en andere dingen en die kijken puur naar het aantal vingers dat de kinderen opsteken. Als het te lang duurt begin de kinderen een hoop herrie te maken, want als je honger hebt wil je nu eenmaal eten!

Na de lunch was het sport uurtje aangebroken. Net als bij Navodaya worden er diverse sporten beoefend, maar dit keer was het sprinten (over +/- 100 meter) en touwtje springen (wie houdt dit 't langst vol) Het is erg leuk om te zien hoe vol overtuiging alle meisjes meedoen. Als toetje hebben we een paar zakken met Bloom ballonen uitgedeeld die erg op prijs werden gesteld. Er kwam dan ook snel een wedstrijdje op gang wie de grootse ballon kon blazen!

Morgen staat weer in het teken van de Bridge Camps. We zullen eerst het hoofdkantoor van MVF in Hyderabad bezoeken en vandaar doorrijden naar het meisjes Bridge Camp.

Wellicht leuk om te weten, vandaag is er bijna 6 Gb aan foto's geschoten en 75 minuten aan film gedraaid. Tot nu toe is er ongeveer 18 Gb aan foto's en 6 uur film geschoten, we hebben dus wat te doen als we thuis komen.

Geen opmerkingen: