26 januari 2008

Republic Day

Zaterdag 26 januari

Vandaag is het Republic Day, een van de velen feestdagen die ze in India rijk zijn. Het begon eigenlijk gister al met een zeer vriendelijk maar toch wel dringend verzoek van de hotelreceptie om aanwezig te zijn bij de "Flag Hoisting" om precies 8:30 uur. Braaf om half 9 waren we present op het dak van het hotel om dit met veel bombarie aangekondige schouwspel mee te maken. Dat "precies om 8:30 uur" was uiteraard op z'n Indiaas, dus toen om 9:00 uur nog weinig vlaghijsen te zien was zijn we maar gaan ontbijten.

Na het ontbijt stond wederom onze chauffeur klaar en heeft ons naar een groot veld gebracht waar een grote ceremonie aan de gang zou zijn. Met de nadruk op "zou zijn" want we waren helaas een beetje te laat. In plaats van te paraderen stonden er nu een paar honderd mannen strak in het gelid en werden er prijzen uitgereikt wie het meest z'n best had gedaan tijdens het paraderen.

Vervolgens zijn we naar het kantoor van MV gegaan voor de allerlaatste opnames, een interview. Het interview ging prima, weinig schokkends over te melden eigenlijk.

De rest van de dag hebben we besteed aan een beetje rondwandelen, wat cadeautjes kopen en vooral nog genieten van alles wat Hyderabad in petto heeft. Het is grappig om te zien dat we bijna geen (we hebben er 2 gezien!) blanke zijn tegen gekomen. Hyderabad is dan ook totaal geen toeristenstad, meereen zakenstad binnen India.

Morgen vliegen we via Delhi naar Amsterdam en dat is dan officieel het einde van onze Bloom-in-beeld trip. We hebben veel gezien, veel meegemaakt en ons vooral vermaakt. Het werk wat onze collega's Niels & Wiyay en met name Heleen en Marko hebben verricht is zeer waardevol geweest en zeker voor verdere uitbreiding vatbaar.

1 opmerking:

Anoniem zei

Fantastisch heren,

Net dagboek, mooie prenten en leuke filmpjes!

Succes met uitwerken ervan!

Bram