23 januari 2008

Een ervaring rijker...

We zijn weer online! Afgelopen maandag zijn we van Hyderabad naar Vishakpatnam (Vizag voor intimi) gevlogen om vervolgens via een prachtige kustweg naar Kiltampalem te rijden waar we de Navodaya school zouden bezoeken. De Navodaya scholen zijn een soort internaten die door de Indiaase staat zijn opgericht om kansloze intelligente kinderen een kans te geven om hun talent verder te ontwikkelen. Het concept is in de vorm van een internaat en de kinderen verblijven hier dan ook minstens 9 maanden per jaar.
Onderweg naar de school ook de echte zgn "rural areas" bewonderd en vaak gestopt om zoveel mogelijk op video en film vast te leggen. De chauffeur was daar niet zo heel erg blij mee en begon dan ook steeds zorgelijker te kijken en zenuwachtig te bellen. Achteraf bleek ook wel waarom, want de hele school (460 kinderen!) was uitgelopen om ons te verwelkomen, alleen hadden ze 2,5 uur moeten wachten totdat we eindelijk kwamen...
Het ontvangst was iets wat we nooit meer zullen vergeten, we weten nu hoe de Maxima & WA zich elke keer voelen! Er stond een zangkoortje klaar incl miniband, een dansgroepje, kinderen uitgedost in de beroepen die ze graag later willen worden, echt geweldig. We werden ontvangen door de Principal van de school die heel deftig een woordje deed. Tot slot hebben we een soort zegening gekregen door stip van rode creme (soort tapenade) en rijstkorrel die op onze voorhoofd werd gesmeerd. Omdat we zo perplext waren hebben we niet heel veel ervan kunnen filmen of fotograferen, zeker omdat we het middelpunt van de belangstelling stonden. De beelden die we wel hebben gemaakt moesten ze natuurlijk zien dus die hebben we 's-nachts nog viavia kunnen overzetten, beetje gemonteerd en de volgende dag laten zien.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Mannen,

Mooie foto's, leuke video en goed verhaal.

Geniet van dit indrukwekkende uitje,

Erik