3 januari 2008

Cultural Awareness Training


Vandaag de eerste echte culturele voorbereiding gehad om beter met de "schok" die we in India zullen krijgen om te gaan. Dat klinkt een beetje dramatisch, maar na deze training is er genoeg stof om in ieder geval tot 19 januari te overdenken.
De training werd gehouden bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. Onder de prima leiding van Jolanda Zeeman (KIT) en Bob Hoekstra (Voormalig CEO Philips in India) zijn de belangrijkste onderwerpen behandeld. Met name de manier van omgang, de rol van religie, lokale gebruiken, communicatie etc kwamen aan bod.

Tot slot enkele feitjes, altijd handig om te weten:
- Je geeft vrouwen standaard geen hand ter begroeting. Tuurlijk moet je een enthousiast uitgestoken hand niet weigeren, maar zelf gezellig een Hollandse begroeting introduceren wordt als 'not done' beschouwd.
- India is gewoon corrupt en doe daar dan ook gewoon prima je voordeel mee. Een stapeltje roepies in je zak doet regelmatig wonderen zonder dat daar moeilijk over wordt gedaan.
- India is echt een land van tegenstellingen waarbij vrouwen zeer ondergeschikt zijn aan de man. Treffend voor India is dan ook wel weer dat een van de machtigste persoon van het land, jawel, een vrouw is.

Kortom, we kunnen niet wachten...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Heren,

veel plezier daar en vergeet de roepies niet.

Ben benieuwd naar het resultaat.


groeten Joran

Anoniem zei

Succes daar en geniet ervan! het is zo weer voorbij...

groetjes Shelly

Unknown zei

Een hele goede reis gewenst en ik zal aan jullie denken als jullie door de douane moeten. Hopelijk hoeven jullie die extra roepies niet in te zetten!

Veel succes,

Jolanda Zeeman (KIT)