29 augustus 2008

Donderdagochtend was 't moeilijk om de switch te maken van de indrukwekkende groepbijeenkomst naar de rationele werkelijkheid. Vele beelden, vragen en emoties spookten nog door mijn hoofd. Nu was het tijd om rationeel te gaan bepalen wat we in onze "light" versie van het systeem wél zullen gaan ondersteunen en wat niet. Da's knap lastig. Dus ben ik samen met Khadija, de directeur, een spreadheet aan het maken waarin we stap voor stap beoordelen wat er wel en wat er niet in komt. Donderdagavond heb ik hier nog aan doorgewerkt. Vervolgens gaan we dit aan betrokken personen voorleggen.


Hier is nog een voorbeeld van een van de vrouwen van de "Happy Mothers" leengroep. Zij is al weer een stap verder dan de vrouw die in haar eigen huis kookt; ze heeft al een apart winkeltje. Haar droom is om een wholesale business te gaan starten en dus aan andere winkels te gaan leveren. Werkkapitaal is daarvoor een belangrijk startpunt, waar ze haar lening op wil gaan richten. Via de Happy Mothers groep zal ze ook wat training krijgen over bedrijfsvoering, boekhouding en dergelijke.

Benedicta en ik beginnen al aardig gewend te raken aan de wijze van werken hier. De grote verbazing over het straatbeeld hebben we al achter ons gelaten. Zonder overmoedig te worden en onnodige risico's te nemen, vinden we onze weg in veilige winkelcentra. Heerlijk om zelfstandig rond te lopen. Zaterdag hebben we met de andere Nederlandse projectpartners een kleine safaridag; pal ten zuiden van Nairobi ligt immers het Nairobi National Park. Benieuwd wat we daar te zien krijgen!

Geen opmerkingen: