20 maart 2009

Caste - Fathers name - Upper Primary School - Gram Panchayat

Vrijdag alweer. Afgelopen dagen zo veel mogelijk uitgewerkt. Nieuwe vragen komen op, mooie oplossingen komen naar voren. Maandag en dinsdag werden we nogal gehinderd door gebrek aan elektriciteit. De batterij van een laptop raakt uiteindelijk leeg, de ventilator werkt dan ook niet en op een gegeven moment wordt het donker. Naar een andere plek gaan waar wel elektriciteit is, is ook niet handig: We hebben genoeg vragen aan de medewerkers van MV Foundation. Ze zijn erg gedreven, komen snel met antwoorden en hebben goede ideeën over waar ze naar toe willen.
De woensdag en daarna was er wel gewoon elektriciteit, dus ging het wat soepeler. Verdere beschijving van de werkomstandigheden: werktijden van 10:30 tot 20:30, lunchpauze een uur, 2x daags een thee ronde (zoet met melk), temperaturen tussen de 35 - 40 graden, met z'n allen aan een tafel.

In 2,5 weekjes 'even' een informatie-analyse doen is ambiteus. Even een team vormen met twee Indiaase collega's, even het Indiaase schoolsysteem snappen (met PS, UPS, HS), de bestuurlijke structuur (met zoiets als Gram Panchayats), rekening houden met ontbreken van geboortedata, naamgeving van mensen (in deze regio 'name' en 'fathersname', maar dat is in andere regio's anders) en ook een uitdaging: daarnaast moet hetzelfde nieuwe bedrijfsproces ook handmatig gedaan kunnen worden en toch hetzelfde rapporteren. Daarnaast nog wat taalproblemen, maar verder niets bezonders :-) We kunnen gelukkig ook verder bouwen op de kennis van het vorige project wat via Bloom door collega's hier is uitgevoerd. Het Management Informatie Systeem wat dat heeft opgeleverd, wordt op verschillende plaatsen gebruikt. Op andere plekken willen ze ook wel, maar ze schijnen in die mandal offices nog geen elektriciteit te hebben...

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Geert,

Wat een indrukwekkende verhalen! Je hebt het volgens ons helemaal naar je zin en bent met leuke, interessante en nuttige dingen bezig. Werkse nog komende week en veel plezier gewenst voor de laatste week.

Liefs Marieke & Rein