17 maart 2009

Veldonderzoek

De laatste dagen hebben we ons bezig gehouden met het verder verzamelen van de requirements. Hiervoor hebben we op vrijdag 2 Bridge Camps bezocht van MV Foundation en 1 highschool. Ook hier kwamen we weer tal van enthousiaste kinderen tegen die maar al te graag op de foto wilden; zodra we de camera te voorschijn haalden verdrongen ze zich om maar op de foto te kunnen, of om handjes te geven en te vragen naar onze naam. Binnen de kortste tijd waren ook al onze zorgvuldig gerantsoeneerde Logica pennen en snoepjes op; we konden het gewoon niet over ons hart verkrijgen om er maar een paar uit te delen en de rest niets te geven.
Indrukwekkend was het verhaal van een meisje genaamd Kiran; ze vertelde hoe haar vader haar moeder had vermoord, ze hulp zocht bij een oom welke haar mishandelde en op straat belandde. Uiteindelijk kwam ze terecht in een bridge Camp van MV Foundation en is ze nu bezig met afstuderen. Ook vertelde een ander meisje ons hoe ze in een steengroeve stenen klein moest hakken tot gruis, tot MV Foundation haar daar weghaalde.

Zaterdag hebben we een veldonderzoek uitgevoerd op een mandel (regio) kantoor van MV Foundation. Hier hadden we al naar uitgekeken omdat we nu de kans hadden om de daadwerkelijke gebruikers te kunnen spreken en ook om te zien hoe ze met het eerder door Logica gebouwde MIS systeem omgaan. Het was goed om te zien dat er intensief wordt gewerkt met het MIS systeem, en dat er grote belangstelling was naar onze komst. Groot voordeel was dat onze collega's uit Chennai en Bangalore zeer gericht vragen konden stellen in het Hindi aan de gebruikers welke geen Engels konden spreken. Grappig detail was dat de pc's er werken op grote autoaccu's; omdat de stroom in India nog zeer geregeld uitvalt. Op de terugreis van deze zeer vermoeiende, maar leerzame dag, besloten we om ook nog een Bridge Camp in Hyderabad te bezoeken; hetgeen een goede zet was: zodra we daar waren leefden we weer helemaal op!


Zondag hebben we gebruikt om de stad verder te verkennen en om de zon onder zien te gaan in de smog van Hyderabad vanaf de witmarmeren Birla tempel. Morgen gaan we dan eindelijk starten om alle opgedane kennis om te gaan zetten in de eerste bouwstenen van het Functioneel Ontwerp.

Geen opmerkingen: