5 november 2008

Dar in bad...

Obama, Obama, Obama. Iedereen is uitgelaten over de winst van Obama. Kenia krijgt morgen zelfs een nationale vrije dag. Aan het ontbijt legt Khadija uit dat Kenianen echt alles aangrijpen om niet te hoeven werken (mensen uit de "stam" van Obama, kwamen vandaag al niet opdagen op kantoor). Hier in Tanzania houden ze het wat bescheidener: vanavond zijn er enkele overwinningsfeesten in de lokale bars inclusief dresscode ("je mag alleen binnen als je een Obama-shirt draagt").

Tijd voor de volgende suprise: water...
Afgelopen nacht heeft het wat geonweerd en geregend. No big deal zou je zeggen. Één blik uit het raam en je weet beter...


Het woord afwatering komt niet voor in het Swahiliaans woordenboek. Eenmaal opgepikt door de taxi horen en voelen we het water rijkelijk klotsend onder onder onze voeten door dansen. Overal worden auto's aangeduwd die zijn stilgevallen. Miraculeus zijn we toch binnen een goed kwartier op het kantoor. De morgen besteden we aan het compleet en afgetekend krijgen van de planning tot het eind van het jaar. En het doornemen van het hele defectmanagement proces speciaal toegespitst op de Afrikaanse situatie. Tussen de middag zwaaien we Khadija uit, zij gaat snel terug naar Kenia waar ze nog een manier moet vinden om haar personeel op het STAR project morgen wel aan het werk te krijgen. Helaas Mark, dat geldt ook voor jou... ;-)

De middag besteed ik aan het uitzoeken, downloaden en installeren van kwaliteit verbeteringen binnen de ontwikkel omgeving van E-fulusi (Leuk om te weten: Efulusi betekent geld in het Swahili). Michael boekt tegelijker tijd grote progressie in het fijnslijpen van het database model voor de collection sheet wat het middelpunt vormt voor de Mifos Light applicatie. Elias neemt dit werk aan het eind van de middag dankbaar over als input voor de print functionaliteit, onderdeel van de release op vrijdag.

In een warm land zou je verwachten dat, na een verder droge dag, het water zich terug heeft getrokken tot bescheidenere hoeveelheden. Toch moet David even slikken als hij de enorme waterpartij voor zijn 4x4 op ziet doemen. Wetende dat hij vanmorgen 20 minuten heeft stilgestaan na het doorkruisen van een ietswat al te diepe waadplaats. Even de adem inhouden en rustig doorrijden. Pfffjjjoe, gelukt. Gelukkig beloofd het morgen weer en zinderend hete droge dag te worden. Het is nog iets te vroeg voor het regenseizoen...

1 opmerking:

Anoniem zei

En nog naar een van de overwinningsfeesten geweest? En Kenia 'platgelegen' qua werk vandaag? Nou Obama koorts is ook bij ons in NL merkbaar, wel ieder op eigen manier.
Hoe gaat het verder met de voortgang van het project??
Hier verder geen nieuws.

Grtz,
Steini