7 november 2008

Wrap up...

Wow wat een werkweek. Mouwen opstropen en gaan. Bij E-fulusi gaat echt niets op z'n dooie akkertje. Respect voor de toppers die hier aan de slag zijn. Mede dankzij hun inzet en hoog absorptie niveau hebben we in een week veel verbeteringen kunnen doorvoeren. Helaas zijn er te weinig medewerkers om echt meters te kunnen maken. Grote bedrijven hebben hier een te grote aantrekkingskracht op personeel.

Vandaag heeft Michael een nieuwe release gemaakt voor Mifos Light. Hierin zit het tonen en printen van een collection sheet voor loan officers. Waarvoor Elias veel werk heeft verricht. Gelukkig hebben we gisteren nog een installatie van subversion aan de praat weten te krijgen zodat de source code in een repository opgeslagen kan worden.


Tussen de middag heb ik eindelijk de kans gekregen om "ugali" te eten. Marjan had me uitgenodigd bij Hivos om dit typisch Tanzaniaanse maaltje te komen uitproberen. En dat hoef je me natuurlijk maar één keer te vragen. Het was speciaal klaar gemaakt door Jacky. Een van de weinige vrouwen in Dar die haar eigen bar en restaurant runt. Ugali is een homp witte kleverige massa dat we in dit geval samen met rundvlees en een aantal andere vegetarische sauzen verorberd hebben. Het gaat echt om de combi. Want aan die witte bal zit niet al te veel smaak.

Tijd om te evalueren met David en Michael. Het aantal verbeteringen is aanzienlijk. Maar er is ook nog veel werk aan de winkel om het niveau van het ontwikkel proces te blijven verbeteren. Om 19.45 doen Michael en ik het licht uit. Weekend... morgen even rondkijken in Dar en dan 's avonds laat weer terug naar ons kleine knusse kikkerlandje.

Kwaheri Tanzania...

Geen opmerkingen: